KAŠIČICA MEDA UJUTRO DJELUJE, ALI SAM0 AKO JE 0VAKO UZIMATE! Pčelar Anđelković UP0Z0RI0 na VELIKU GREŠKU koju svi pravimo

Ako želite da dobijete sve najbolje hranljive sastojke iz meda, važno je znati kako ga uzimati.
Med sadrži vitamine, minerale i aminokiseline neophodne za normalno funkcionisanje ljudskih ćelija. Kada se uzima na prazan želudac, daje energiju potrebnu tokom dana. Međutim, skoro svi greše, upozorava Pavle Anđelković iz Saveza pčelara Beograda.

“Med sadrži oko 20 aminokiselina i čak 48 vitamina. Najbolje ga je staviti u usta i rastvoriti kako bi žlezde u ustima već počele da primaju ove sastojke. Kada je med tečan, njegova specifična težina je jako visoko, i odmah ga progutate i osjetite ga u stomaku, teško je spustiti se na prazan stomak“, kaže on i objašnjava da treba uzimati medno stanje u čvrstom obliku.

“Med u kristalizovanom obliku tretira se kao hrana, kao hleb za žvakanje. Ne možete ga odmah progutati, tvrd je i treba da ostane što duže u ustima. Kada se otopi u ustima, nema problema. Ako neko zaista, ako ne volite med, možete ga i pustiti da ga rastvori u malo tople vode i popije. Na taj način želudac će apsorbovati sve potrebne sastojke”, rekao je Pavle Anđelković, napominjući da med ima brojne zdravstvene prednosti. .

“Ima sve elemente. Med ima sve što vam treba, a kada dodate nektar, možete preživjeti od njega. “Moja porodica i ja smo oduvijek jeli med, imam dva sina i šestoro unučadi, imamo meda kod kuće, vrlo zdravo. Takođe sprečava razne bolesti u organizmu, tako da ne morate da brinete o infekcijama kada koristite med”, rekao je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *