ZA PRSTE POLIZATI! Dodajte samo ovo u meso prije pripreme, biće izuzetno mekano i sočno

Vjerovatno ste doživjeli bar jednom da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo, ne pomaže ni mariniranje.

Isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano. Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vrijeme prije pripreme, piše Stvarukusa.rs.

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isječen kivi nekih sat, dva prije pripreme.

Važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa ga možete koristiti umjesto kivija..

Bonus:

U SLATKI KUPUS PRED KRAJ KUHANJA DODAJTE 2 KAŠIČICE OVOGA: Daće mu poseban šmek i biće ukusniji

Trik iskusnih kuhara

Od svježeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato staro jelo na kašiku – sladak kupus.

Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvijek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso i flekice, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.

U pitanju su senf i sirće.

Senf

U sladak kupus pred kraj kuhanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.

Sirće

Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuhaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje poslije pola sata i to samo jedna kašika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *