Klikom na sliku zatvorite prozor.

             

Nikola Jokić ovo promenio u ishrani i postao neuporedivo izdržljiviji: Skinuo za 42 dana 14 kg i dobio neverovatnu snagu

Nikola Jokić se u prošlosti borio s problemom viška kilograma, ali ga je brzo riješio. Kako bi izdržao rigorozne napore, mora održavati pomno planiranu i dobro uravnoteženu prehranu. Tijekom godina Nikola Jokić, slavljen kao jedan od najvećih košarkaša svih vremena, doživio je nevjerojatnu fizičku transformaciju koja ga je nedvojbeno progurala do statusa neporecive atletske sile.

  • Prethodno okarakteriziran kao debeo, sada je evoluirao u nezaustavljivog moćnika na košarkaškom terenu! U prošlosti je bila očita njegova ravnodušnost prema hrani i piću, a posebno su mu se sviđali gazirani sokovi. Jokić je prošle godine otkrio da je ranije imao ponašanje o kojem sada ne želi govoriti. Ipak, spomenuo je kako je dnevno konzumirao gotovo četiri litre Coca-Cole, izražavajući duboko divljenje tim napitkom.

Vrijedi napomenuti da je zadnjih godinu i pol potpuno apstinirao od konzumacije Coca-Cole. Ulaskom u NBA ligu njegove prehrambene sklonosti doživjele su potpunu transformaciju, kao i njegov fizički izgled. U početku je imao višak kilograma, ali je uz vodstvo stručnjaka za prehranu i trenera vježbanja uspješno promijenio svoje prehrambene navike i skinuo značajnu količinu tjelesne mase.

  • Kao rezultat toga, njegova ukupna kondicija i agilnost doživjeli su značajno poboljšanje. Ove izmjene omogućile su mu izvođenje na iznimnoj razini i održavanje statusa jednog od najboljih sportaša lige. Način na koji Jokić pristupa prehrani naglašava važnost održavanja ravnoteže između konzumacije hrane i rigoroznih zahtjeva elitnog sporta, a njegov osobni put služi kao izvor inspiracije za brojne pojedince unutar sportske industrije.

Uz neprocjenjivo vodstvo fitness trenera Stevea Hessa, neusporedivi košarkaš uspješno je skinuo impresivnih 14 kilograma u samo 42 dana. Prema Nikolinim riječima, gubitak kilograma bio je prekretnica na njegovom profesionalnom putu. Ovaj uspjeh pripisuje pomoći koju je dobio u održavanju zdrave tjelesne težine, što je uključivalo personalizirani plan prehrane.

  • Danas se pridržava režima koji uključuje obroke šest do osam puta dnevno, koji se sastoje od proteinskih shakeova, salata, piletine i ribe. – Međutim, sva hrana se priprema na hranjiv način, uz korištenje posebnog ulja koje… pa… ima prilično neugodan okus… Fuj! Apsolutno je užasno, ali uspio sam usvojiti zdravu prehrambenu naviku i odlučan sam nastaviti s tim.

Klonim se nezdrave, slatke, masne i začinjene hrane. Doduše, to može biti izazovno tijekom užurbane sezone kada je ograničeno vrijeme za zdrave obroke zbog čestih putovanja. Održavanje dobro uravnotežene prehrane ne samo da mu omogućuje da pokaže optimalnu snagu i izdržljivost na terenu, već služi i kao čvrst temelj za postizanje vrhunske izvedbe. Što se tiče prehrane, čemu Jokić daje najveći prioritet?

1. Održavanje dobro zaokružene potrošnje proteina Oporavak mišića ključan je aspekt za sportaše poput Jokića, a proteini igraju vitalnu ulogu u tom procesu. Kako bi osigurao optimalnu regeneraciju, u svoju prehranu uključuje visokokvalitetne proteinske opcije, uključujući piletinu, ribu, jaja i povremeno crveno meso.

  • Daje prednost složenim ugljikohidratima Jokiću je prioritet unos složenih ugljikohidrata poput kruha od cjelovitog brašna, smeđe riže, zobenih pahuljica i povrća jer ga opskrbljuju esencijalnom energijom potrebnom za opsežne treninge i utakmice. Uključivanje širokog izbora voća i povrća je neophodno.

Kako bi održao zaokruženu prehranu, Jokić u svoje obroke unosi znatnu količinu svježeg voća i povrća, čime osigurava unos potrebnih vitamina, minerala i antioksidansa koji su ključni za oporavak i opće dobro stanje.

  • Održavanje regulirane potrošnje masti. Pobrinite se da u svoju prehranu uključite hranjive masti koje potječu iz maslinovog ulja, avokada, orašastih plodova i ribe. Ove masti igraju vitalnu ulogu u održavanju razine energije i promicanju kardiovaskularnog blagostanja. 5. Adekvatan unos tekućine: Kako bi održao optimalne performanse, Nikola sada daje prioritet konzumiranju obične vode i osiguravanju odgovarajućeg unosa tekućine kako bi ostao pravilno hidriran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *