U Neumu se iznajmljuju apartmani u crkvi: Evo koliko koštaju

U Neumu, u sklopu crkve Svetog Nikole, koja je poznata po svojoj lokaciji blizu mora, od ove godine se turistima nude apartmani za iznajmljivanje. Ovi apartmani se nalaze odmah pored crkve i pružaju pogled na more, što ih čini atraktivnim smeštajem tokom letnjih meseci.

Na ulazu u crkvu postavljena je tabla sa natpisom „Zvijezda mora – apartmani“, koja vodi turiste kroz prolaz do zadnjeg dela crkvenog kompleksa gde se nalazi smeštaj. Ovi apartmani su udaljeni svega 500 metara od mora, a gosti mogu birati između devet različitih apartmana, od kojih su neki manji, poput garsonjere od 22 kvadrata, dok su drugi znatno veći, poput trosobnog stana sa balkonom koji zauzima 165 kvadratnih metara.

Cena za najam ovih apartmana varira. Na primer, cena garsonjere tokom avgusta iznosi oko 99 eura po noći, dok je cena za četiri noći u najvećem apartmanu oko 916 eura. Smeštaj je ocenjen visokom ocenom 9,3 od strane turista, što ukazuje na njihovo zadovoljstvo.

Sveštenik Mladen Šutalo, koji je u registru upisan kao vlasnik stanova, izjavio je da stanovi nisu njegovo lično vlasništvo, već su u vlasništvu Parohije Gospe od Zdravlja u Neumu. Prema njegovim rečima, sredstva prikupljena od iznajmljivanja ovih stanova koristiće se za održavanje crkvenih objekata u parohiji.

Iako je upisan kao vlasnik, sveštenik Šutalo nije otkrio kojim novcem su stanovi opremljeni. Takođe, istakao je da brigu o stanovima vode ljudi koji su zaduženi za njihovo održavanje i koji za to dobijaju novčanu naknadu. Ovaj poslovni poduhvat nije neuobičajen, s obzirom na to da i druge crkvene institucije u regionu često iznajmljuju svoje prostore kako bi generisale prihode za svoje potrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *