Klikom na sliku zatvorite prozor.

             

Turistkinja otkrila koje stvari su je iznenadile tokom posjete BiH: “Nismo mogli vjerovati”

Nadia i Irfan Zakariya su svojim posjetiteljima donijeli zanimljive utiske iz Bosne i Hercegovine, koji su očigledno zaintrigirali mnoge ljude. Njihova iskustva su otkrila nekoliko aspekata života u zemlji koji su različiti od onih na koje su navikli.

[instagram]

https://instagram.com/reel/C–R4jxtXKP

[/instagram]

Evo šta su istakli:

1. **Pušenje u zatvorenim prostorima**: Nadia je primijetila da je pušenje unutra još uvijek uobičajeno u BiH, što je iznenadilo jer se u mnogim zemljama pušenje u zatvorenim prostorima već duže vreme zabranjuje.

2. **Cene**: Cene hrane i prevoza u BiH su im se činile pristupačnima, što je doprinosilo njihovom pozitivnom iskustvu u zemlji. Takođe su napomenuli da im novac ovde dugo traje.

3. **Takvi servisi**: Iznenadilo ih je što nema taksi aplikacija poput Ubera, što je u njihovim očima predstavljalo “starinski” način pozivanja taksija.

4. **Kvalitet hrane**: Oduševljeni su kvalitetom hrane, posebno ćevapa i bureka, što su označili kao jedan od vrhunaca njihovog putovanja.

5. **Arhitektura i istorija**: Uživali su u turskom uticaju na arhitekturu, uključujući predivne džamije i istorijske zgrade, što je dodalo dubinu njihovom iskustvu.

Njihova iskustva su pozitivno odjeknula među pratiocima, koji su u komentarima izrazili zahvalnost za pohvale i želju da posete Bosnu i Hercegovinu. Izgleda da su Nadia i Irfan svojim utiscima uspeli da pobude interes za ovu zemlju i njen jedinstven šarm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *