Ovo nikako ne smije da se radi na Veliku Gospojinu: Smatra se velikim grijehom

Na Veliku Gospojinu žena se ne bi trebala baviti teškim kućnim poslovima ili aktivnostima osim molitve i duhovnog smiraja. Ovaj važan praznik posvećen je djeci, molitvi i suštini porodici.

Vjeruje se da Bogorodica ima velike moći: može odmah da odstrani đavola, stoga je na ovaj dan važno iskreno se obratiti za pomoć.

Zaštitnica majki i porodilja
Bogorodica je poznata kao zaštitnica svega živog, posebno porodilja i majki. U slučaju velike potrebe, one se prvo obraćaju Majci Bogorodici. Njena ikona prisutna je u svakoj pravoslavnoj srpskoj kući.

Na ovaj dan završava se dvonedeljni strogi post.

Bonus:

Prave se važni: Ova tri horoskopska znaka su najveći hvalisavci

U svakodnevnom životu svi se susrećemo s ljudima koji vole naglašavati svoja postignuća i uspjehe. Iako je normalno biti ponosan na svoja dostignuća, kod nekih ljudi to prelazi u naviku koja može djelovati kao hvalisanje. Evo koji horoskopski znakovi najčešće pokazuju tu sklonost.

Lav

Lavovi su rođeni lideri, uvijek u centru pažnje, zahvaljujući svojoj prirodnoj karizmi i samopouzdanju. No, to nije uvijek dovoljno za njih. Lavovi vole naglašavati svoja postignuća i žele da svi oko njih znaju koliko su izuzetni. Njihova potreba za priznanjem često ih potiče na hvalisanje, pa nije neobično da se u društvu često spominju njihovi uspjesi.

Blizanci

Blizanci su poznati po svojoj društvenosti i sposobnosti da fasciniraju ljude svojim pričama. Često koriste svoje komunikacijske vještine kako bi se prikazali u najboljem svjetlu, a to ponekad uključuje i pretjerivanje ili hvalisanje. Iako možda nisu uvijek svjesni koliko se hvale, Blizanci su majstori u skretanju pažnje na svoje uspjehe i talente.

Ovan

Ovnovi su poznati po svojoj odlučnosti i ambiciji. Kao prirodni lideri, često preuzimaju inicijativu i ponosno govore o svojim postignućima. Njihova strastvena narav često ih navodi da ističu svoje uspjehe, čak i kada misle da njihova djela govore dovoljno sama za sebe. Njihovo hvalisanje može biti suptilno, ali je prisutno, pogotovo kada su ponosni na svoje uspjehe.

Ova tri znaka imaju različite motive za hvalisanje, ali zajedničko im je to da uživaju u pažnji i priznanju koje dolazi s isticanjem vlastitih dostignuća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *