Pogledajte kolika je penzija Bore Đorđevića: Dobio je prije dvije godine, a suma će vas iznenaditi

Roker Bora Đorđević trenutno na respiratoru zbog komplikacija

Bora Đorđević, frontmen grupe “Riblja čorba”, trenutno se nalazi na respiratoru zbog komplikacija uzrokovanih hronično opstruktivnom bolešću pluća.

Đorđević, koji je 2022. godine nagrađen nacionalnom penzijom zbog vrhunskog doprinosa nacionalnoj kulturi, već godinama živi u Ljubljani. Njegove posjete Srbiji obično su rezervisane za vrijeme provedeno sa sinom Borisom i vjernom publikom koja ga širom zemlje nestrpljivo očekuje.

Sumorne vijesti iz Ljubljane

Nažalost, najnovije vijesti iz Ljubljane nisu ohrabrujuće. Doktori se bore za život Bore Đorđevića, a prognoze su trenutno vrlo zabrinjavajuće.

Nacionalna penzija i priznanje

Bora Đorđević je, s obzirom na svoj značaj u muzičkoj industriji, 2022. godine dobio nacionalnu penziju kao priznanje za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi. Ova penzija, u iznosu od 73.114 dinara, dodjeljena je na prijedlog kulturnih udruženja i nacionalnih savjeta nacionalnih manjina.

Kliničko-bolnički centar u Ljubljani

Bora Đorđević se trenutno liječi u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, jednoj od najboljih bolnica u Sloveniji, koja je poznata i po tome što se u njoj liječio predsjednik SFRJ Josip Broz Tito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *