Katastrofalno nevrijeme u Srbiji jučer uništilo mnoge kuće i automobile: ‘Nismo spavali cijelu noć’

Bilans štete nakon nevremena u subotu, 22. juna, na području opštine Osečina (Srbija) od jutros se sabira.

Predstavnici lokalne samouprave i Štaba za vanredne situacije cijelu noć obilazili su ovo područje, a od jutros su nastavili da pomažu meštanima koji su pretrpjeli veliku štetu.

Grad kakav se ne pamti u ovom kraju uništio je na stotine kuća pomoćnih objekata i automobila, a u nekoliko domaćinstava pobijena je živina i sitna stoka.

“Ja imam 85 godina, ali ovo nisam doživio. Pucala su stakla na prozorima, gradljike krupne kao orah probijale su krovove. Od crijepa na kući nema ništa”, rekao mještanin sela Osečina.

Grad koji je zahvatio nekoliko sela ove opštine i pričinio višemilionsku štetu, ostavio je bez krova mnoga domaćinstva, pa su mještani jutro dočekali napolju.

“Sinoć smo išli u druga sela da tražimo majstore da nam poprave krov. Nismo spavali celu noć. Strašno je ovo što nas je zadesilo”, ispričao je jedan od mještana.

Kuća nakon nevremena u Srbiji

Šoferšajbne su pucale pogođene suhim ledenicama, a na desetine automobila je potpuno uništeno.

“Samo kod jednog autolimara od jutros je parkirano osam automobila. Ne daj Bože da se ovo ikom ponovi što se nama desilo”, dodao je.

Nikola Tomić, predsjednik opštine od sinoć je na terenu i pomaže ljudima da saniraju štetu. On je kazao da ima domaćinstva gde je šteta 100 posto, te da su opštinske ekipe cijelu noć i od ranog jutra na terenu gdje pokušavaju da pomognu svojim mještanima. Šteta na usjevima je skoro stopostotna, kao i na voću od kog ovaj podgorski kraj živi, javlja Blic.rs.

[facebook_video]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *