“Zakleo sam se da nikome neću pomoći”: Aleksandra Berčeka osudili zbog odnosa sa decom, posebno ćerku strašno izneverio

Svi mi imamo svoje miljenike na umjetničkoj i kulturnoj sceni, ali se često razočaramo ako saznamo nešto privatno o njima što nije prihvaćeno. U doba interneta, mnogi su izgubili poštovanje publike jer su uhvaćeni kako rade nešto što ne bi trebali. Danas otkrivamo nešto više o navodnom lošem odnosu slavnog glumca i njegove djece.

Aleksandar Berček svojoj djeci zbog svog statusa poznatog glumca nikada nije dopuštao nikakvu zaštitu. Aleksandar Berček, izuzetna ličnost srpskog i jugoslavenskog kazališta i filma, svojim je izvanrednim talentom i dubokim umjetničkim senzibilitetom ostavio trajni utjecaj na glumački svijet.

  • Njegove izvedbe pretvorile su se u ikonske portrete, zaradivši mu sva moguća priznanja, uključujući i Nagradu za životno djelo. Nasuprot tome, prati ga percepcija da je istinsko ljudsko biće.

Odrastanje slavnog glumca u Vrdniku tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća bilo je izazovno, jer je njegova obitelj bila u financijskim poteškoćama, a on je često ostajao gladan. Od malih nogu je prepoznao potrebu oslanjanja na sebe i često je naglašavao da je primarni cilj njegovih roditelja samo osigurati mu odjeću i hranu.

  • “Zbog našeg krajnjeg siromaštva, tražio sam prijem u vojne škole, jer je to uobičajen put za one u sličnim okolnostima. Dvaput sam predao zahtjev, samo da sam oba puta odbijen zbog pothranjenosti.

Moguće je da su odgojitelji i Psiholozi koji su bili prisutni na tim procjenama procjenjivali su moju poslušnost, što je možda i utjecalo na njihovu odluku da me ne prime. Ipak sam se natjecao na natjecanju recitatora u Žablju, gdje sam izveo Jesenjina, a publika me podigla u znak slavlja. Sudjelovao sam u Plani, gdje sam osigurao treće mjesto”, ispričao je jednom prilikom u jednoj emisiji.

Njegov put do neovisnosti započeo je dolaskom u Beograd na studij 1969. godine. Dobivao je do tri stipendije, a kako je istaknuo, za vrijeme studija imao je više financijskih sredstava nego što je njegov otac dobivao od mirovine. Kao rezultat toga, njegov otac je obavijestio vlasti, a glumac je podijelio detalje tog razgovora.

“Nakon druge godine sam radio na jednom filmu, ali sam kupio i rabljeni film. Odnio sam ga kući, a moj otac, zvani Lala milicajac, pitao je: ‘Što si došao ovdje?’ Odgovorio sam: ‘Automobilom.’ Zatim je upitao: ‘Čiji je ovo auto?’ Rekao sam ‘moje’”, prepričao je glumac tijekom emisije. “Ne može tako”, rekao je. Potom je biciklom otišao u policiju da me prijavi. Došla su dva policajca, koji su naši prijatelji.

No, situacija je bila sasvim formalna: “Druže, pokaži mi promet’, rekli su mom ocu, ‘Lalo, ovdje je lijepo napisano’, nastavio je. “Iskreno, nisam mogao nabaviti ni bicikl, a on je samo student; nemam pojma koji je njegov smjer”, rekao je njegov otac tijekom intervjua. Otkako se pojavio u javnosti, postigao je izuzetan uspjeh.

  • Njegova strast i vještina za glumu svakako su privukli pozornost. Publika ga je isprva prepoznala po simpatičnom utjelovljenju Miška u filmu “Ko to tamo peva”, nakon čega je ostvario još nekoliko zapaženih uloga.

Unatoč glavnim ulogama u brojnim poznatim serijama i filmovima, među kojima su “Dečko koji obećava”, “Otpisani”, “Stižu dolari”, “Ko to tamo peva?” i “Južni vetar” publici nikada nije popuštao. U jednom intervjuu Aleksandar Berček je izjavio: “Šačica redatelja, novinara i kritičara može stvoriti zvijezdu od koga god hoće.

  • Mogli ste primijetiti da se nikad ne klanjam publici; čak ni kao student, nisam im se klanjao. Ima vršnjaka koji uživaju produžiti pljesak dubokim naklonom, ali dovodim u pitanje potrebu za takvim gestama.

Ako sam uspješno izvršio svoju ulogu, a vi ste me došli gledati i pljeskati mi, koji razlog imam da vam se klanjam nakon što sam ispunio svoju dužnost? Vjerujem da je neprikladno zahtijevati takvu gestu nakon što sam sve dovršio.” Ima četvero djece i ženio se dva puta. Njegov prvi brak bio je sa Svetlanom, s kojom ima sina Nikolu i kćer Milicu.

Drugi put ključno “DA” izmijenio je s Ani, također glumicom, a zajedno su dočekali sina Miloša i kćerku Minu. Bilo je trenutaka kada je izražavao nezadovoljstvo što ne provodi dovoljno vremena s nasljednicima. “Na moju žalost, malo sam vremena provodio s djecom tijekom njihova odrastanja. To me jako žalosti, ali takav je bio splet okolnosti”, primijetio je tada Berček. Nasuprot tome, spriječio je bilo koga od njih da nešto poduzme.

  • “Među moje četvero djece, dvoje je izrazilo želju da se bave glumom, ali ja to nisam dopustio. Da sam prepoznao njihov talent, suzdržao bih se od intervencije. Da je njihova strast bila iskrena, postigli bi uspjeh samostalno.

Mogao sam čak trenirati stablo da položi prijemni ispit za FDU, ali davno sam se obvezao da neću pomagati nikome, oni koji to zaista zaslužuju mogu napredovati bez moje podrške,” rekao je ranije. Na kraju se glumčeva odluka pokazala mudrom jer su svi njegovi nasljednici postali marljivi i divljenja vrijedni pojedinci koji su do uspjeha došli samostalno!

Čak i u nedostatku očeve prisutnosti i podrške u njihovim karijernim hodovima, Aleksandar Berček’Njegova su djeca osigurala impresivne poslove. Slijede svoje strasti, a kako nemaju želju za medijskom pažnjom, o njima nema mnogo informacija. Nikola, Berčekov stariji nasljednik, radi kao scenograf, a bavi se i produkcijom. Sudjelovao je u ekipama raznih filmova i serija, među kojima su “Profesionalac”, “Jagodići”, “Ulica lipa”, “Kordon”, “Pad u raj”, “Smrdljiva bajka” i “Ivkova slava”.

Berček već godinama plijeni pozornost ponajprije zapaženim glumačkim ostvarenjima, kultnim ulogama i neospornim umijećem. No, izazvao je i pozornost javnosti kada je izostao s vjenčanja svoje kćeri Mine. Naime, Wikluh Sky, naš svadljivi reper, zarobio je srce svoje nasljednice.

Ovaj sindikat je izazvao ogromnu pozornost, ali je trajao samo nekoliko mjeseci. U tom razdoblju, dok je pisao, Sky i Mina bili su duboko zaljubljeni; no pričalo se da njezin otac Aleksandar Berček nije odobravao njihovu vezu. Brak je započeo i sklopljen na isti način – silovito i bez primjedbi Aleksandra Berčeka, koji je šutio o svom zetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *