Luka Modrić sebi sagradio čitavo naselje, živi u kući od 12 miliona €: Ima bioskop, 9 spavaćih soba, a bašta odzuma dah

Luka Modrić je najbolji hrvatski fudbaler ikada, a sada je postao i najtrofejniji fudbaler u istoriji velikog Real Madrida, osvajanjem šeste Lige šampiona u dresu kraljevskog kluba. Svojom besprekornom igrom i neverovatnim rezulatima koji obaraju sve moguće rekorde, postigao je mnogo uspeha, što mu je donelo i veliko bogatstvo.

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte član je madridskog Reala od 2012. godine, kada se sa suprugom Vanjom Bosnić doselio u glavni grad Španije. U međuvremenu su dobili troje dece, a svoju prvu kuću Vanja i Luka uskoro su zamenili raskošnom vilom u La Moralehi, naselju u severnom Madridu, koja je modernija i čija je cena iznosi vrtoglavih 12 miliona dolara.

Luka Modrić
foto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia

Imanje sportiste i njegove lepe supruge prostire se na 10.000 kvadrata, od čega kuća ima 2.700 kvadratnih metara. U njoj se nalazi devet spavaćih soba i devet kupatila. Na prvom spratu se nalazi luksuzna kuhinja, masivni dnevni boravak, šest spavaćih soba.

Drugi sprat je namenjen gostima i ima predivan pogled na savršeno uređenu baštu. Tu je i privatna bioskopska sala sa 18 sedišta, kao i stakleni vinski podrum, ogromna igraonica za decu.

Luka je obezbedio i garažu za 10 automobila, dok su u dvorištu parking, bazen, sportski tereni, staza za krosfit. U raskošnoj vili ima još i teretana i prostorija za masažu.

Luka Modrić
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Put do uspeha

Luka Modrić igra na poziciji veznog igrača. Rođen je 9. septembra 1985. godine u Zadru, Hrvatska. Poznat je po svojoj izuzetnoj tehničkoj veštini, viziji igre, preciznim pasovima i sposobnosti da kontroliše tempo utakmice.

Modrić je započeo svoju profesionalnu karijeru u Dinamu iz Zagreba, gde je brzo postao jedan od ključnih igrača. Njegove impresivne igre dovele su do transfera u engleski klub Totenhem Hotspur 2008. godine. Tokom svog vremena u Totenhemu, Modrić se istakao kao jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi.

Luka Modrić
foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Potom 2012. prelazi u Real Madrid, jedan od najpoznatijih i najuspešnijih fudbalskih klubova na svetu. I u tom timu postiže veliki uspeh, osvojivši brojne trofeje, uključujući više titula u Ligi šampiona.

Jedan od najvažnijih trenutaka u Modrićevoj karijeri bio je Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, gde je vodio hrvatsku reprezentaciju do finala. Iste godine, Modrić je osvojio i prestižnu Zlatnu loptu (Ballon d’Or), postavši prvi igrač nakon više od decenije koji je prekinuo dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *