Nostradamusova predviđanja za 2024. godinu: Novi rat i katastrofa koja će nas sve pogoditi

Šta nam sledi, ako je verovati Nostradamusu?

Za čuvenog proroka iz 16. veka znamo zbog njegovog teksta iz 1555. „Les Propheties“ u kom predviđa ratove, gladi, bolesti i propasti, a ta sumorna poruka nastavlja se i u 2024.

I dok neki njegove zapise tumače kao potpuno besmislene, drugi u njima vide vezu sa događajima koji su usledili posle njegove smrti, a koje je on navodno najavio. Sada New York Post piše šta je Nostradamus predvideo za 2024. godinu.

To izgleda otprilike ovako:

Princ Hari postaje kralj, na osnovu fraze „onaj koji neće imati znak kralja“ preuzima presto.

Kina vodi rat u „pomorskoj bici“, pri čemu „crveni protivnik bledi od straha, uplašivši i veliki okean“.

Klimatska katastrofa potresa Zemlju. Stručnjaci ove navode povezuju sa 2024: „suva zemlja će postati još isušenija, a kada se to bude videlo, biće velikih poplava“.

Novi papa će, prema predviđanjima, biti postavljen 2024. „Zbog smrti veoma starog pontifeksa (prvosveštenika) biće izabran Rimljanin u zrelim godinama. Za njega će se pričati da slabi svoju poziciju, ali dugo će tu sedeti“, napisao je.

Tumačenje Nostradamusovih predviđanja dugo prati kontroverza i većina se slaže da su u pitanju tek nagađanja.

IFSscience.com objašanjava šta je tačno Nostradamus predvideo.

„Apsolutno ništa. Velika stvar u predviđanju budućnosti je to što ste nejasniji, možete biti u pravu za veći broj tema. Nostradamus je bio posebno dobar u stvaranju predviđanja tako labavih da bi na kraju neko mogao da to pripiše ne previše sličnom događaju u stvarnom svetu.“

Kako dalje navode, u pitanju je sledeće – tek kada se događaj desi, možete da ga povežete, ali samo donekle, sa onim što je unapred rečeno. S druge strane, nije moguće unapred iz predviđanja zaključiti šta će se desiti ako se to još uvek nije desilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *