Olujne ćelije zahvatile Sloveniju, grad razbijao stakla na autima – nevrijeme ide prema BiH

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku. Ispred njih se stvaraju nove oluje.

Prema najavama prognostičara, nevrijeme s pljuskovima će tokom dana zahvatiti cijelu Sloveniju.

https://www.facebook.com/watch/?v=410706555290274&t=0

Poslijepodne česti pljuskovi i nevrijeme zahvatit će veći dio zemlje. Očekuju se lokalne oluje s udarima munja, pljuskovi, udari vjetra, a ponegdje i grad.

Kako navodi N1 Slovenija, nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre.

Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša, najjače nevrijeme dogodilo se u Dolenjskoj. Grad je najviše problema stvaro posebno u saobraćaju jer su vozači prijavljivali razbijena vjetrobranska stakla.

https://www.facebook.com/neverinhr/posts/778491297832603

Čitateljici N1 Slovenije grad je razbio vjetrobransko staklo. Kako je rekla, uvjeti kod Novog Mesta prema Zagrebu bili su strašni te da su na većini automobila razbijena vjetrobranska stakla. Prema objavama u jednoj Facebook grupi, ljudi su se zaustavljali ispod nadvožnjaka iako je to zabranjeno.

Kako je objavila stranica Neverin, jače nevrijeme iz Slovenije upravo na ulasku u Hrvatsku, a očekuje se i u Bosni i Hercegovini. Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je važno upozorenje građanima zbog mogućih poplava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *